Кой съм

Р

оден съм в Добрич на 29 септември 1948 година. Завърших Техникума по механотехника "Ломоносов", където сe научих да правя много неща, полезни са ми и до днес.

Първото ми висше образование е инженерно, в Техническия университет в София учих електроника и компютри. Понеже съм дълбоко убеден, че човек трябва да учи през целия си живот, за да е в крак с бързо променящия се свят, през 2014 година на 66 години завърших и магистратура по Публична администрация и мениджмънт във Варненския свободен университет. Имам още много изкарани краткосрочни обучения, курсове, мастер-класове.

Женен съм щастливо за "ученическата си любов". На 13 февруари 2021 година празнувахме златна сватба. Освен, че имаме двама вече големи внука, сме горди прабаба и прадядо на една малка принцеса.

 

В

село Стожер, където се преместихме да живеем, имаме три кучета. Ричи е най-старшият, с Марта пазят къщата и живеят в удобни колибки на двора. Взех ги от приюта за животни.

Любимецът на всички е Чарли, който е благородно потекло - Кавалер Кинг Чарлз шпаньол. Той ни остана като скъп спомен от малката ни дъщеря, която в началото на 2018 година отиде в един друг свят, свят без болка и страдания. Затова Чарли е важен член на нашето малко семейство.

По природа тези кучета обичат хората, привързани са към тях и много обичат игрите. Каквото и да правим, Чарли е около нас и грижливо ни прави компания.

"Кинг Чарлз" Чарли живее в хола, в своя Бъкингамски дворец, който му направих за Коледа 2018 и Новата 2019 година. Оттогава по традиция слагаме елхата в неговите владения. Дворецът се охранява от гвардейци и естествено, кралицата е също там.

home

К

ъщата в Стожер е реализираната ми мечта да живея сред зеленина и на спокойствие. Започнах я в далечната 2004 година. Идеята за пирамидални сгради ми даде мой приятел, предполага се, че в тях се живее по-здравословно. Ъглите на пирамидите са 54 градуса, колкото на Хеопсовата пирамида.

Дълго време проучвах такива къщи, построени по света. Силуета начертах сам, а проекта направиха архитектите баща и син Чалъкови. Строителството продължи много години, с различни строители и майстори, но удовлетворението от резултата е много голямо.

В тази къща много неща съм направил със собствените си ръце - врати, прозорци, инсталации, подови покрития, тавани, послужи ми всичко, което съм се научил да правя през годините. 

В двуетажната част на къщата е офисът на моята фирма "Смарт-Рей Консултинг", така че мога да живея, да работя и да си почивам на едно и също място. В двора има голяма овощна градина, зеленчукова градина с оранжерия, има достатъчно място и за моята любима работилница.

По ъглите на покрива са опънати въжета, с които се вдига коледна украса.

 

 

 

 

 

За Новата 2021 година направих малък клип, от който се вижда как изглежда нашият дом през празниците.